User inserted image

ROBES VARIATION VII - i

User inserted image

ROBES VARIATION VII - ii

User inserted image

ROBES VARIATION VII - iii

User inserted image

ROBES VARIATION VII - iv

User inserted image

ROBES VARIATION VII - v

User inserted image

ROBES VARIATION VII - vi

User inserted image

ROBES VARIATION VII - vii

User inserted image

ROBES VARIATION VII - viii

User inserted image

ROBES VARIATION VII - ix

User inserted image

ROBES VARIATION VII - x

saena_robesExhibition - ROBES Variation VII - - ÉTÉ 2016 -

30.06. - 20.08.2016, Leipziger Pl. 3, 10117 Berlin

The seventh collection “Robes/ Variation VII” of the Korean designer Saena Chun originates in her interest in traditional Korean clothing. It focuses on three elements which are characteristic for the traditional Korean dress hanbok: the material, the cut and the way of fabrication. Her designs are characterized by high quality materials, simple, but aesthetic cuts, transparence and elaborate craftsmanship.

The German photographer Torben Geeck made a photo series of Saenas ten robes will be shown during the exhibition. Also, a video will be displayed which depicts the production process and the movements of the robes through silhouettes (artistic performance: Peter Kisur (Honey-Suckle Company) and Chiaki Fujii/ camera: Alexander Georghiu/ cut: Peter Scholl/ sound: Jens Bogedain). About the designer:

Saena Chun studied at the prestigious French fashion school ESMOD Paris with a focus on “prêt-a-porter de femme”. In Paris, she worked for Sonia Rykiel and Chloé. In 2009, she founded her design studio “saena” in Berlin. In the past, she presented her collections regularly at fashion weeks in Paris, Seoul, Berlin and Singapore.
saena

User inserted image

The dense suburban housing in Pangyo-dong, an area 15 minutes south of central Seoul, leaves little room for parks and greenery. Luckily, Jo Jinman Architects designed Layered Terrace House with a built-in solution to this problem; it includes staggered levels, sheltering 17 different rooms and three external terraces and courtyards, slotting everything into a site of just 13 x 17m.

User inserted imageUser inserted image

Eight family members occupy this house, including grandparents, aunt and uncle, father, mother and two young children. Each resident had different requirements and visions of their perfect home; the grandparents, for example, were keen to get a kitchen garden and study, whereas the young family needed a separate living space, playroom and study for the children.

User inserted imageUser inserted image

Constrained by strict planning regulations that dictated going no more than two storeys high, the architects carefully arranged spaces within a multi-layered split level property with a roof terrace. The spacious result feels more like a three-storey house.

User inserted image The design is ‘dynamic and responsive to accommodate a broad range of fixed and changing activities’, explain the architects. Wide maple stairs link the downstairs lounge to the half-floor of bedrooms above – doubling up as cinema seats for a projected screen. Meanwhile the playroom factors in the children’s present height, enabling two levels within a 3.6m high space, but with a removable mezzanine which will transform the space into a master bedroom as they grow up.

User inserted image

A central courtyard unites all spaces, with interior facades of striped leftover Spruce-Pine-Fir (SPF) creating an intricate timber pattern, which rises up to the roof. Within the rooms, a modest composition of white walls and furnishings, and maple wood floors brings all spaces together, in a continuous layout that cleverly avoids corridors and wasted space.

User inserted image

The introverted house's elevations are rendered dark grey and feature few openings towards the road. Views are largely focused inwards, on the tranquil hidden courtyard and upper terraces, though small balconies and windows puncture the austere external surface, helping natural cross-ventilation throughout. Structural walls and floor slabs are visible on the external facades, revealing a hint of the internal arrangement.

User inserted image

Architects: Jo Jinman Architects Location: Bundang, Korea Site Area: 231m² Building area:109m² Completion: 2015 Interior and Furniture: Jo Jinman Architects Design team: Ukee Hong, Cha Seung Yeon, Photograph: Kyungsub Shin All material: Jo Jinman Architects

Jo Jinman Architects

User inserted image

A branch

User inserted image

Inner Scenery

User inserted image

Portrait

User inserted image

Who was I?

User inserted image

Noble death of Chicken, 2014

User inserted image

gaze, pen, marker, 2014

User inserted image

From the inside, pen, marker on paper, 2013

User inserted image

Pierce my heart

Eunjung Shin







ⓒ copyrights 2003-2017 Designersparty, all rights reserved. all material published remains the exclusive copyright of Designersparty.