User inserted image

Schenk, Kim, and Peeradorn Kaewlai (their friend and tenant) outside X-Small, the final piece of Schenk and Kim’s design puzzle, and hopefully their new home. Windows are strategically placed to maximize light and privacy.

Four Houses and a Future, Winner of Young Architects Forum, Architectural League of NY 2007 outside X-Small, the final piece of Schenk and Kim’s design puzzle, and hopefully their new home. Windows are strategically placed to maximize light and privacy.

User inserted imageUser inserted image

A view of Small from the front which connects to Medium by way of a translucent Polygal corridor.

The final piece to the residential compound, XSmall, what the hell is this is, three rotated 16-by-22-foot boxes with four-corner-skylights, giving rooms natural light with minimum windows and maximum privacy, something that is all too important when there are four houses on just two lots, especially when the designs draw as much attention as they do.

User inserted image

The wooden stairwell in the center of X-Small provides a pivot point from which the rest of the house rotates. The floor is Carrara marble bought from Olympia Marble and Home Depot.

User inserted imageUser inserted image

The house is finished in marine plywood, usually used in boat-building. The grain is broad and pronounced, creating the appearance of a huge piece of furniture. Each floor of XS has a different look and feel (marble on the first floor, oak plywood on the second), but all are connected by a pared-down wooden staircase that threads through the space.

User inserted image

Schenk, Kim, and Kaewlai chat outside of X-Small, standing on the reclaimed wood used to build the boardwalks that connect all four properties. The translucent corridor connecting Small and Medium illuminates the common space throughout the evening.

The design&development project is located at a quite residential area near Boston where most of housing is built in worker?s cottage or New England style. To meet the extremely low construction budget and tight zoning regulations, materials and forms are born of necessity and pragmatic functionalism with low cost design.

Instead of hiring contractors, we undertook our own construction to show that with the most basic building materials and skills, clever plans can make something interesting. For instance we bought many DIY books, spent hours on the Internet researching affordable materials (cork flooring, Polycarbonate, plywood, left-over marble tiles), and spent weekends and nights doing most of the work ourselves.

User inserted image

Medium’s master bedroom is outfitted with a claw-foot tub.

User inserted image

Schenk discovered native flagstone in the basement of Large when they tore away the old wood wall lining, and fell in love with its rough and cool exterior.

User inserted image

The overgrown boardwalk leading up to Medium’s entrance feels more Martha’s Vineyard than North Cambridge.

XS Size: 990 square feet (2 bedroom, 2 bathroom) The final piece to the residential compound, XS, what the hell is this is, three rotated 16-by-22-foot boxes with four-corner-skylights, giving rooms natural light with minimum windows and maximum privacy, something that is all too important when there are four houses on just two lots, especially when the designs draw as much attention as they do.

The house is finished in marine plywood, usually used in boat-building. The grain is broad and pronounced, creating the appearance of a huge piece of furniture. Each floor of XS has a different look and feel (marble on the first floor, oak plywood on the second), but all are connected by a pared-down wooden staircase that threads through the space.

User inserted image

The two hardest-working architects in America aren’t licensed architects—or American-born for that matter. Beat Schenk and Chaewon Kim first gained recognition in 2004 when, in the shadow of the Harvard Design School (Kim’s alma mater), they took a traditional New England worker’s cottage, weather-washed shingles and all, and transformed it into a two-story Cor-Ten steel–and–polycarbonate A-frame (see "New Beginnings," March 2005). The controversy that ensued only fueled their desire to keep building, and before the rust could set, the young married couple, who met as students at SCI-Arc, decided to expand—not because they wanted to, but because, in their minds, they had to.

User inserted image

Architects : UNI Location : Cambridge, United States Architects : Chaewon Kim + Beat Schenk Area : 102.2 sqm Project Year : 2006

User inserted image

Chaewon Kim and Beat Schenk are partners of the firm UNI, whitch they founded in Cambridge, MA IN 2003. A desig/bulid company, UNI acts simutaneously in the roles of architect, bulder, owner, developer, and broker, seeking innovative design solutions, while addressing economic and zoning pressuress. The firm's most recent project includes four houses - XS, S, M, L - either renovated or newly built on a small lot in Cambridge, MA, that testand explore design solution to housing problems.

UNI is a multi-disciplinary design firm founded by Chaewon Kim and Beat Schenk in Cambridge, MA in 2003. Kim and Schenk both received bachelor of architecture degrees from Southern California Institute of Architecture. Kim received her master degree from Harvard Design School. Schenk received his master degree from Columbia University and has worked at Frank O. Gehry partners & OMA.

uni architects

User inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted image

Design: Choi Architects Architect: Charles C.S. Choi​​ Location: Gangnam-gu, Seoul Site Area: 249.01㎡ Building Area: 431.60㎡ Total Floor Area: 1,416.74㎡ Structure: R.C Project Year: 2015 Photographer: ​Sun Namgoong

Choi Architects

User inserted image

As the demand of rural housing grows, more and more people are developing and moving to spectacular mountainous areas. The site on which the rock house was located is also one of the rural housing sites developed in this way. Particularly, the greatest advantage of developing a mountainous area into a building site is ensuring the open view based on the high level as well as the right to the southern light with no interference.

User inserted image

In addition, the rock house has a unique site specific: the naturally stony land, excavation of which thus has revealed a great rock on the site. The unrealistic rock we encountered when visiting the site has been located at the mouth of entering the house, so exquisitely hiding the neighboring house and opening the view toward the Northern Han River. From this time on, we have referred to this house as the rock house.

User inserted imageUser inserted image

The client of the rock house is two sisters whose hobbies are travel and woodwork. It is said they agreed to make a house built by hoping that the mind of leaving the busy everyday of the city for coming back home would be pleasurable as if they were traveling. Just like this hope, a home for them is not only a physical shelter but also the playground exclusive to them and the travel destination of a long-awaited dream.

We attempted meetings to address such a desire by exploring the site specifics. Particularly, we left intact the great rock existing on the ground but from which we began to design a small journey. Putting the house at the center of the site and creating a circulation inside the house enabled sequence from the rock through the forest at the backyard to the living room where one can see the Northern Han River. In this experience, one comes to encounter three yards with different characters and can enjoy so long and variegated landscapes.

User inserted imageUser inserted image

1.The yard embracing the rock (in between the carpentry shop and the main floored room)

2.The yard embracing the Northern Han River (the front yard as a linkage of the living room and the dining room)

3.The yard embracing the forest (the private yard for tending a kitchen garden or barbecuing)

User inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted image

Since general rural housing is built at a natural green site, its maximum building area has only a small portion (legally 20%) of the whole site area. Due to this legal regulation, most rural houses came to have an abnormally greater yard than the building scale while the use and purpose of the yard are unclear. Thus, we reorganized the program of the yard through the relationship between the rock and the house: the living room, dining room, workshop, and front door lead to different yards respectively, so that the whole site can be evenly serviced by functions and uses.

User inserted imageUser inserted image

Architects : B.U.S Architecture Location : , South Korea Design Team : Byungyup Lee, Hyemi Park, Jihyun Park, Seonghak Cho Area : 153.0 sqm Project Year : 2015 Photographs : kyung Roh Structure : wooden structure Furniture Manufactured : B_structure

B.U.S Architecture







ⓒ copyrights 2003-2018 Designersparty, all rights reserved. all material published remains the exclusive copyright of Designersparty.