User inserted image

At one time in Korea, the book "botong-ui jonjae" (Normal Being) was a best seller. The beauty that is found in ordinary life is the theme. The emergence of this viewpoint is a natural phenomenon in Korea, which has achieved rapid growth in a short period of time. Through this book, the public reflects on the past that lived without the preciousness of mediocrity, and was comforted by the situation that it became harder to live than before.

User inserted imageUser inserted imageUser inserted image

In order to discover beauty from ordinary things, it is necessary to have a poetic sensibility to look back on ordinary things from a different point of view. I started designing with the question of how architecture can enter the world of emotion.

User inserted imageUser inserted image

A paradox of normal form

The project site is plain and the surrounding houses are in various forms. From a different point of view, there was the usual variety. I thought that the paradoxical way of reversing the existing grammar would be effective in feeling special emotions in ordinary scenery. Specifically, the general form is reversed. It is a way to empty the gable roof form in the form of a square box. In other words, it reverses the normal form and intends to ask what is normal.

User inserted imageUser inserted image

The vacated space in the form of a gable becomes one of the sequences going into the house. And let it shine the sunshine indirectly. The vacated space in the form of gaps changes with time, and the feeling of space also changes. The vacated space of the normal form changes with time due to indirect sunlight and creates a point where ordinariness changes into specialty.

User inserted imageUser inserted imageUser inserted image

The most important of the client's requirements was the space under the eaves. In the suburban housing, eaves play a very important role. A lot of things that you cannot do in an apartment are possible under the eaves. It is a place where you can do various activities without being influenced by the weather.

I was touched by her husband's affection for her family and wanted to present a special sensibility for her family. It was hoped that it would be a precious thing found in ordinary everyday life. Daily routines will repeat and the landscape of the village will always be the same. When these families got used to life here, they expect that they will occasionally receive special gifts that change over time in ordinary space.

User inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted image

Architects : Rieuldorang Atelier Location : Manhwa-ri, South Korea Lead Architects : Kim Seongyoul Other participants : Lee Hansae Area : 144.25 m2 Project Year : 2017 Photographs : Yoon Joonhwan Manufacturers : FAKRO, Eden, Canadawood

Rieuldorang Atelier is committed to creative architecture. Creative architecture starts with a new perspective that goes beyond the traditional ideas. A new perspective opens up a unique world view. Rieuldorang Atelier try to express our unique world views in simple language. Because we believe in the power of simple language.

Rieuldorang Atelier







ⓒ copyrights 2003-2017 Designersparty, all rights reserved. all material published remains the exclusive copyright of Designersparty.