User inserted image

The nest of Yellow Owl : Mum. Paju Book City District 2 is a great place where architects can experiment varied designs.

The District 1 in which numerous buildings come together and define spaces is created as a culture & arts complex for publishing/music industry whereas the District 2 is planned by solving various problems found in the District 1 and arranged to accommodate even more companies. And there, inspired by the atmosphere of this culture & amp; arts complex, many companies have built their own buildings displaying all sorts of unique characters.

User inserted imageUser inserted image

Located in District 2 block 9, Mum is an English education company having a logo where an owl with big black eyes appears on a yellow background. The logo has a story of the adventure, challenge and passion of a yellow owl Mu; which sets out to search for the 13th planet of the solar system. the last uncharted planet M.Impressed by the logo, the architect, in the early stage of design, suggested a nest-shape building as he wanted to introduce a space where the owl can rest comfortably. However, in the end, the building is finalized in the form of a stump looking naturally settled down on the ground.

User inserted image

Entirely covered with black brick, the building has a twisted rectangular shape, and its entrance defined by the incised surface of the distorted structure makes it difficult to distinguish between the front and the back. In contrast to the torn entrance, 2m×2m large windows are installed as openings in order to enhance the sense of openness on the lower floors. To block out the excessive light flowing into the upper floors, the architect designed lintels to be closed gradually rather than installing smaller windows on those floors. And by using the twisted form and repetitive wall pattern, the architect gave a sense of rhythm to the black building which can look plain.

User inserted image

As the Paju Book City area except for its reserved building construction sites is well arranged systematically, and considering that the area’s cold climate condition, the building is designed as introverted rather than as extroverted. In the atrium of the building, a vertical circulation which runs throughout the whole building and a terraced vertical garden meet at right angles. The building’s exterior is formed in a rectangular shape whereas its interior is composed with a T-shape atrium and ㄷ-shape office area. This specific solution enables the light from the outside to come deep inside through the atrium and so bright up the whole area. The atrium garden allows people to enjoy a brief rest without going outside, and the vertical circulation encourages communication among them and so ends up making the building more lively.

User inserted image User inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted image User inserted image

Architects : Wise Architecture Location : Munbal-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, South Korea Area : 2547.6 m2 Project Year : 2015 Photographs : Kyung Roh Client : MU:M ENGLISH Site Area : 990.8 m2 Site coverage area : 479.55m2 Finish : Black Brick, White Clay Brick

Wise Architecture

User inserted image

A varied group of buildings have been built where once stood a Diesel Engine Factory in Changchun, China. Designed by Beijing & Seoul based architects CHIASMUS, redevelopment of the site focused on the preservation of the existing spatial experience over the actual buildings. The result is a neighborhood that remembers its industrial past through its scale, layout and materials.

User inserted image

In many ways the conversion of the old factory site in Changchun is a typical post-industrial redevelopment that includes saving some exemplar buildings and adding contemporary functions. These former factories seldom have a lasting architectural quality, but in spatial and dogmatic organization they represent a defining age in China worth keeping.

User inserted image

Located in North-East China, Changchun - sometimes called the “Detroit of China” because of its automotive industry – has been an important industrial city for the last 100 year. The site is on the border of Changchun’s city center, one block east of the Yitsong river.

User inserted image

Standing next to the East expressway the project is on a visually prominent position among a monoculture of new residential towers. By introducing a varied architectural group of buildings and functions organized around a pedestrian street CHIASMUS created a memorable civic space for nearby residents.

User inserted image

James Wei Ke said: “With this project we developed a successful evolutionary neighborhood. The fact that a former industrial center can be transformed into a case study of how work and life can be combined in this post-industrial era represents a small triumph for the developer and the city.

Developed by Vanke in subsequent stages since 2011, each building was developed as an interdependent element. Representation is found in the materiality of the buildings: steel for the old factory, brick for the offices and plaster for the residential tower. A returning visual feature is the customized windows with high insulation glass that provide the buildings with a generous amount of daylight inside while deeper indoors intimate spaces allow for more privacy. This concept complements a variety of spatial qualities and creates comfortable places to work and live.

Chiasmus Partners is an atelier office founded in New York City in 2005. It is now based in Beijing and Seoul.

CHIASMUS

User inserted image

This Recently completed Deep House (House with Deep Wall) is the culmination of 6-year-long pursuit and determination of its architect Homin Kim. Credit for successful completion of the daunting task goes to Kim’s ambitious vision to situate a modern and practical residence in challenging landscape backed by unwavering support and trust of the client. Most striking feature of the Deep House is its roof, slanted at an angle, which streamlines flawless as walls as a single unit.

User inserted imageUser inserted image

By opting against conventional use of the concept of roof and eaves and adopting exterior stone louvers, volume of the Deep House is dispersed in shallow depth throughout. Hollow space created underneath the slanted roof and the vertical walls is designed to serve not only as a layer of insulation improving the energy efficiency but also extra storage space.

User inserted imageUser inserted image

Another noticeable feature of the Deep House is its use of corner windows. Once the layout of the rooms was confirmed, corners of the rooms were left exposed by installing box-type windows. Rooms and the size of corner windows were strategically laid out to allow maximum benefit of the spectacular scenery from inside while minimizing adverse impact of chilly winter draft.

User inserted imageUser inserted image

It also manifests the most important element of spatial concept: micro space. Corner windows are ‘window space’ but also creates ‘room inside room’ not separated by any physical boundary of walls. The room may appear as one space, but we can clearly perceive that an independent space exists there. Kim was aware of people’s inclination to find corner space cozy and useful regardless of the size of their homes, and he wanted to utilize that instinct.

User inserted image User inserted image

Deep House project was a process of searching creative solutions to work around seemingly conflicting elements such as efficiency and style, function and form and necessity and redundancy. Factors that may seem irrelevant are assigned with critical functions in greater context. Kim highlighted that the Deep House project was his attempt to challenge the dogma of modernism that “Form follows Function” and propose creative alternatives.

User inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted imageUser inserted image

Architects : poly.m.ur Location : Seoul, South Korea Architect in Charge : Homin Kim Design Team : Sunki Hwang, Hyunju Lim Area : 647.71 m2 Project Year : 2016 Manufacturers : Rheinzink, Lime, pine-wood Contractor : Ean R&C Structural Engineer : Thekujo

Poly.m.ur







ⓒ copyrights 2003-2018 Designersparty, all rights reserved. all material published remains the exclusive copyright of Designersparty.